0212 222 25 38 Talatpaşa Akçalı Sk. No:4 Pk-34400 Kağıthane / İSTANBUL 09:00 - 18:00
IMG-LOGO
Ana Sayfa / Duyurular / A SINIFI DİRESİYON SINAVI VE SONRASI

A SINIFI DİRESİYON SINAVI VE SONRASI

 

  A1 Sınıfı 11KW ve altında güce sahip  //   A2 Sınıfı 11KW üzeri 35,01KW altında güce sahip  //    A Sınıfı 35 KW üzerinde güce sahip motosiklet 

  Kayıt İçin Adaylardan Sürücü olur Sağlık Raporu (Edevlet Üzerinden Başvuruluyor), Öğrenim Belgesi, 2 Adet Biyometrik Fotograf ve Ehliyetine Farklı bir Sınıf          Ekletmek İsteyenlerden Ehliyet Asıllarını ibraz etmeleri istenir.
Direksiyon Uygulama Alanından veya Yakınından Geçen Halk Otobüslerini İETT Sayfasından Görebilirsiniz.
 ( 50D Halk Otobüsü Eğitim Alanına En Yakın Geçen Ulaşım Aracıdır. EĞİTİME GELMEK İÇİN HASDAL VİYADÜK ALTI DURAĞINDA İNMELİSİNİZ.)
Kendini Yeterli Görmeyip Direksiyon Derslerine Devam Etmek İsteyen Sürücü Adayları Ücretini Ödemek Koşuluyla Ek Ders Alabilirler.
Sınava gelirken KİMLİĞİNİZİ MUHAKKAK YANINIZDA BULUNDURMANIZ gerekmektedir. Kimliği yanında olmayan aday SINAVA ALINMAZ. Sınav saatinizden en az 30 dk. önce sınav başlangıç noktasında hazır bulunmaya gayret edin. Sınav saatinize 1dk geç kalmanız halinde sınavınız sonlandırılır.
AŞAĞIDA VERİLEN TÜM BİLGİLERİ OKUDUKTAN SONRA SINAV VİDEOSUNU İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİZ.
35 dakika süren uygulama sınavı araç tanıtım, performans parkuru ve sürüş becerisi olarak üç aşamadan oluşmaktadır.

  Motosiklet Sınavı 3 Aşamada Değerlendirilmektedir.
  1) Sürücü Adayının Motosiklet Aksamlarını Tanıtması İstenir


 2) Denge Performansı Değerlendirilir Bu Aşamada Ayak Yere Temas Ettiğinde Sınava Son Verilir. Dubalar Arası Slalom, 8 Çizme, Engelden Kaçış v.b...
 3)Akan Trafikte Sürücü Adayının Kurallara Uygun Sürüş Yapıp Yapmadığı Gözlemlenir. Akan trafiğe çıkıldığında sinyallere kesin suretle uyulmalıdır. Ayna              kontrolleri sürüş sırasında yapılarak çevreye hakimiyet kurulmalıdır. Araç sollanacağı zaman ya da şerit değiştirileceği zaman önce sinyal verilir, ardından ayna        kontrolü yaptıktan sonra BAŞ OMUZ kontrolü de yapılarak müsaitse geçiş yapılır. Unutmayın sinyal geçiş anında verilmez. Geçmek istediğinizi arkadan gelen          araçlara bildireceğiniz için geçmeden önce verilmelidir. 

  Seyir halindeyken okul/yaya geçitlerinden geçmekte olan veya geçmek için bekleyen yaya varsa durup yol verildikten sonra yola devam edilir.
  Sinyal kullanımını alışkanlık haline getirmelisiniz çünkü, sinyal vermediğiniz taktirde sınavınıza son verilebilir. 
  Her Aşama uygulama dersleri sırasında Usta Öğreticiniz tarafından sizlere detaylı olarak çalıştırılacaktır.
  Sizden istediğimiz başlangıçta normal karşıladığımız heyecan ve stres düzeyinizi araca hakim oldukça üzerinizden atmanızdır.

AKAN TRAFİK GÜZERGAHI